skip to content

Brainwave entrainment

Wat is BWE?
Brainwave Entrainment (BWE) is een techniek die voorziet in trillingen van licht en geluid bij specifieke frequenties in het hersengolfbereik. BWE is in staat om passende hersengolffrequenties tot stand te brengen door middel van het entrainment proces (de neiging van fysiologische processen om omgevingsprikkels te weerspiegelen), waarbij het bloedgehalte van de hersenen wordt verhoogd alsmede de metabolisatie (omzetting in de stofwisseling) van glucose in de hersenen wordt opgevoerd om de werkwijze van de neuronen te bevorderen. Het gezamenlijke resultaat van deze processen is een sterk verbeterd mentaal prestatievermogen, diepe ontspanning, stress verlaging en een verbetering van de gemoedstoestand.

Voor wie is BWE inzetbaar?
Voor iedereen die zelfstandig zijn/haar ogen kan dichthouden en wil werken aan knelpunten gerelateerd aan:

  • stress
  • slapeloosheid
  • impulsiviteit
  • lusteloosheid of moedeloosheid
  • aandacht/ focus

Hoe gaat het in zijn werk?
Na een intakegesprek en het vaststellen van een passend programma, gaan we van start. Meestal zijn 5-10 sessie voldoende. Bij ADHD zijn er soms 10-20 sessies nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Eerst ga je lekker zitten in een stoel en krijg je een speciale bril op, die zit aangesloten aan apparatuur. De apparatuur zorgt voor de juiste instellingen van het programma. Je krijgt tevens een koptelefoon of een oortelefoon op.

Je doet je ogen dicht en vervolgens start het programma. Terwijl je je ogen dicht hebt, komen er lichtflitsen, trillingen en gaat de behandeling als vanzelf. De tijdsduur is verschillend per programma, van 15 min tot 90 min. Na afloop kan de bril af of wacht je nog even als je nog wilt nagenieten van de stilte en ontspanning. Daarna wordt de sessie afgesloten.

De kosten
De kosten zijn 85,00 euro per los consult.
Voor 10 sessies is er een tarief van 500 euro.
Soms kunnen de sessies vergoed worden vanuit een aanvullende ziektekostenverzekering en het startgedeelte kan tevens vanuit een PGB vergoed worden indien van toepassing. Bij het kosteloze intakegesprek wordt dit in kaart gebracht. Vraag naar de mogelijkheden.

Afspraak maken
Neem contact op via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk telefonisch contact om een datum af te stemmen.


<< Home

Copyright © 2010 4Specials - Op elke bergtop een ander uitzicht | Website Templates by Tradebit | Powered by Website Baker