skip to content

Neurofeedback trainingen

Neurofeedback training is je hersenen aan het werk zetten!

Neurofeedback
Neurofeedback (NFB), ook wel EEG-biofeedback (EEGBF) genoemd, is een therapie waarbij de hersengolfactiviteit wordt omgezet in beelden, geluiden of trillingen. Met behulp van deze “feedback” kan men de eigen hersenactiviteit beïnvloeden. Bepaalde soorten hersengolven hangen namelijk rechtstreeks samen met bepaalde hersenactiviteiten. De bedoeling van een neurofeedback training is om de golven die met een bepaalde klacht verband houden te onderdrukken en de golven die de klacht verminderen juist te versterken.

Nulmeting
Tijdens de nulmeting wordt de uitgangspositie vastgesteld. Hoe werken de hersenen in rust, bij activiteit, met je ogen dicht of juist tijdens het lezen van een boek? De kleine stroompjes die activiteiten weergeven in de hersenen worden opgevangen en in beeld gebracht met een QEEG meting. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen specifieke hersendelen gemeten worden. Na de nulmeting kan pas een programma op maat vastgesteld worden als training voor de hersenen!

 meten is weten!
 Er is te zien of iemand veel of weinig kan filteren met de hersenen. of iemand hoog gevoelig is en welke hersendelen te rustig of te actief zijn. Het kan ook weergeven of iemand zich goed kan concentreren, ontspannen of vermoeid is.

 

 

 

Met een training kan er meer balans en samenwerking tussen beide hersenhelften ontstaan, kan er meer ontspanning komen en een verbetering van het concentratievermogen optreden. De training wordt vastgeseld aan de hand van alle gemeten waarden uit de nulmeting en na 10 trainingssessies wordt de voortgang onderzocht door de nulmeting te herhalen.

Er wordt vaak getraind op specifieke hersengolven die nodig zijn om een bepaalde mate van balans te verkrijgen. Lees hier meer over de verschillende hersengolven.

Interesse? Vraag een nulmeting aan via info@4specials.nl

<< Home
 

Copyright © 2010 4Specials - Op elke bergtop een ander uitzicht | Website Templates by Tradebit | Powered by Website Baker